Activities

Activities

Τα Ψαρά αποτελούν ένα τουριστικό προορισμό με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, με αρκετά αξιοσημείωτα ιστορικά μνημεία και εκκλησίες. Αποτελούν ιδανική επιλογή για ηρεμία και χαλάρωση, αλλά και για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού και τουρισμού εμπειρίας, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ψάρεμα και περιήγηση με σκάφος σε γειτονικά μη κατοικήσιμα νησάκια. Από ένα νησί όπως είναι τα Ψαρά δεν θα μπορούσε να λείπει η Γευσιγνωσία. Τα φρέσκια ψάρια, το μέλι και το τοπικό τυρί αποτελούν κύρια συστατικά της τοπικής και παραδοσιακής κουζίνας του νησιού. Το νησί διαθέτει όμορφες και απόμερες παραλίες (Κατσούνι, Κάτω Γιαλός, Λαζαρέτα, Λήμνος, Φτελιό κλπ) και πολλές περιοχές φυσικής ομορφιάς. Οι διακοπές στα Ψαρά προσφέρουν στον επισκέπτη την ηρεμία και την χαλάρωση που επιζητά, παράλληλα με ένα ταξίδι ιστορικών αναμνήσεων και εμπειριών μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και δράσεις.

1
Περιήγηση στον Οικισμό
 • Μαύρη Ράχη ή Παλαιόκαστρο
 • Κατοικία Κωνσταντίνου Κανάρη
 • Σπιτάλια
 • Κτίριο Βουλής
 • Κονάκι
 • Εκκλησία Αγίου Νικολάου
 • Εκκλησία Μεταμόρφωσης Χρηστού
 • Σπίτια Καπεταναίων
2
Περιήγηση με σκάφος και εκδρομή στα Αντίψαρα

Δεν υπάρχει πιο συναρπαστική εμπειρία από αυτήν της περιήγησης με το σκάφος, είτε κάνοντας το γύρο του νησιού, είτε πηγαίνοντας στα Αντίψαρα, με την εκπληκτική παραλία της Ψιλή Άμμου, μία από τις καλύτερες παραλίες του Βορείου Αιγαίου, σε ένα τοπίο φυσικής ομορφιάς χωρίς καθόλου ανθρώπινες παρεμβάσεις.

3
Αλιευτικός Τουρισμός

Τα Ψαρά είναι ιδανικός τόπος για ελεύθερο ψάρεμα για ερασιτέχνες αλιείς, για ελεύθερες καταδύσεις και υποθαλάσσιο ψάρεμα. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να ψαρεύσετε μαζί με επαγγελματίες αλιείς και να συμμετέχετε σε μία διαφορετική εμπειρία ψαρέματος μέσα από την επίδειξη τεχνικών αλιείας, ψάρεμα αστακών, καλαμαριών, χταποδιών και άλλων ψαριών με δίχτυα, παραγάδι, πετονιά και πυροφάνι. Και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε φρέσκα θαλασσινά εν πλω, συνοδεία ούζου ή μπύρας.

4
Περιπατητικός Τουρισμός

Τα Ψαρά είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της ελεύθερης ή της οργανωμένης πεζοπορίας, μέσα από μονοπάτια με μοναδικές εναλλαγές τοπίων. Οι περισσότερες διαδρομές είναι διάρκειας περίπου 3 ωρών, με τους περιπατητές να μπορούν να το συνδυάσουν παράλληλα και με την επίσκεψη τους σε σημαντικά σημεία αναφοράς του νησιού. Τα πιο χαρακτηριστικά μονοπάτια οδηγούν :

 • στον Αρχαιολογικό χώρο του Αρχοντικίου.
 • στον Φάρο Κοκκινόπουλο Ψαρών.
 • στην Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
 • από την Σπηλιά στο εξωκλήσι της Αγίας Κιουράς.
5
Ποδηλατικός Τουρισμός

Τα Ψαρά ενδείκνυται και για τους ποδηλάτες, είτε για ποδηλασία στον κεντρικό δρόμο του νησιού, είτε σε παράδρομους και χωματένια μονοπάτια για ορεινή ποδηλασία, μέσα από μονοπάτια με μοναδικές εναλλαγές τοπίων. Οι περισσότερες διαδρομές είναι διάρκειας περίπου 2 ωρών, με τους ποδηλάτες να μπορούν να το συνδυάσουν παράλληλα και με την επίσκεψη τους σε σημαντικά σημεία αναφοράς του νησιού.

6
Οικοτουρισμός – Μελισσοκομία

Στα Ψαρά ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τη φύση, τις αγροτικές εργασίες, την τοπική γαστρονομία και τα πολιτισμικά στοιχεία του τόπου. Ο καθαρός αέρας, η απλότητα, η ηρεμία και η ζεστή φιλοξενία είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα του αγροτουρισμού, της εναλλακτικής μορφής τουρισμού που αναπτύσσεται στο νησί, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γίνει ένα με τη μάνα γη και τους ανθρώπους της. Ο επισκέπτης συμμετέχει ενεργά σε μια διαδικασία δημιουργική, που υπερβαίνει τα όρια της απλής ταξιδιωτικής εμπειρίας, βιώνοντας μια πραγματική επιστροφή - έστω και πρόσκαιρη - στον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Η μελισσοκομία είναι δραστηριότητα που θα σας γεμίσει με ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Ταξιδιωτικό - Τουριστικό Πρακτορείο:

Psara Travel (Νταϊάνα Κατακουζηνού)

www.psaratravel.gr - Tηλ: 2274061351 - Kιν: 6932528489 - e-mail: [email protected]

- ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ -
Αποτελεί ένα τουριστικό προορισμό με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.